keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Ilmoja pitelee

Tiedotusvälineissä otsikoidaan heti takatalvesta, jos näin vuosin tulee lumikuuro. Moni toivoo jo lumien sulavan ja haikailee kesän perään. Jokaista lämpöaaltoa odotetaan ja ihastellaan kuinka kevään merkkejä näkyy yhä aikaisemmin.

Itse en ihastunut, kun viime loppiaisena kuulin teeren olevan soitimella. Moni muuttolintukin jää talvehtimaan Suomeen. Minulle se kertoo, että luonnon kiertokulussa kaikki ei ole kohdallaan.

Olisi kaikille parasta, että niin talvi kuin kesäkin olisivat kumpikin ajallaan. Näin ilmaston muuttuessa sekään ei ole enää itsestäänselvyys. Etenkin talvista on tullut lauhoja ja sateisia. Puolet vuodesta eletään utuisen harmaassa säässä kuran keskellä. Harmaus vielä korostuu syrjäseuduilla, joissa katuvalot eivät valaise eikä kestopäällyste tasoita teitä.

Olen joskus sanonut, että kesä on parhaimmillaan näin maaliskuun lopulla. Päivät ovat jo pitkiä ja koko kesän ihanuus on vielä edessä. Kun se kesä vihdoin saapuu, ei mene kauaakaan kun moni jo alkaa tuskailla helteiden tai hyttysten kanssa. Nautitaan siitä mitä meillä on juuri nyt.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti