maanantai 25. elokuuta 2014

Etätöissä

Teen silloin tällöin etätyöpäiviä. Työrauhaa vaativiin tehtäviin se onkin oiva ratkaisu maisemakonttorin hälinään verrattuna. Myös useimmat kokoukset olisivat joka tapauksessa etäkokouksia, joten ne pystyy hoitamaan yhtä hyvin kotoa kuin konttoriltakin käsin. Ja säästyyhän siinä työmatkasta sekä aikaa että rahaa. Ympäristökin kiittää, kun ajan työmatkat pääosin autolla.

Kotoa käsin työskentelyssä on kuitenkin toinenkin puoli. Kodin ja työpaikan raja hämärtyy monessakin mielessä. Kun kynnys töiden kotiin tuomiseen on jo ylitetty, työpäivä saattaa venyä tai ainakin sekoittua kodin arkeen. Yhtäkkiä koti ei olekaan enää se sama koti kuin ennen.

Itselleni on tullut yllätyksenä, että myös työyhteisön sosiaalisia suhteita alkaa kaivata. En nimittäin pidä itseäni erityisen sosiaalisena. Etätyöpäivän jälkeen arvostaa taas esimerkiksi ihan tavallista lounastuntia työpaikkaruokalassa kollegoiden kanssa.

Ruoasta puheenollen, kotona tehdyn työpäivän aikana minun tulee myös syötyä yksipuolisemmin tai ainakin yksinkertaisemmin. Kesken työpäivän kun ei ole aikaa ruveta varsinaisesti ruokaa laittamaan. Vaikka työpaikkaruokala ei ole edullisin lounasvaihtoehto, mahdollistavat ammattikeittiön antimet monipuolisen ja terveellisen ruokailun. Lisäksi kotona ainakin minun tulee naposteltua kahvin kanssa pullaa ja muuta makeaa. Työpaikalla ei ole kahvitunnilla tarjolla moisia houkutuksia kuin poikkeustapauksissa. Etätyö vaatii siis kurinalaisuutta tässäkin suhteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti