torstai 29. toukokuuta 2014

Tuunaamalla personoitu pyörä

Lasten polkupyörät eivät ehdi paljoa vanheta, kun ne jäävät jo pieneksi. Meillä esikoispojan edellinen pyörä olisi ollut kokonsa puolesta esikouluikäiselle pikkusiskolle sopiva, mutta ajokin räväkkä liekkikuviointi ei oikein miellyttänyt nuoren neidin silmää. Eihän pyörän väritys toki ajo-ominaisuuksiin vaikuta, mutta tietäähän sen, että mieluisalla pyörällä tulee ajettua enemmän.

Pyörä tarvitsi siis hieman tuunausta. Löysin amerikkalaisesta nettikaupasta nimenomaan ajoneuvoihin tarkoitettuja säänkestäviä vinyylitarroja, joiden värityksen sai itse valita. Niinpä tilasin erän kukkakuvioita ja niiden varsia kuvaavia ornamenttikuvioita, jotka sopivat sävyltään oranssin mustaan pyörään.

Tytär oli innokkaasti mukana puhdistamassa pyörää ja suunnittelemassa sen uutta ilmiasua. Alkuperäiset liekkikuviot ja ylimääräiset mainostarrat poistettiin. Pesun jälkeen puhdistin maalipinnan vielä liimajäämistä liuottimella.

Tilaamani tarrat olivat erittäin laadukkaan oloisia. Vaikka kukkasten jokainen terälehti oli itse asiassa oma tarransa, niiden kiinnitys sujui siirtokalvon avulla kuperallekin maalipinnalle ongelmitta. Kun tarrojen kiinnitys alkoi itseltä sujumaan, opetin työvaiheet tytöllekin.

Lopputulos oli parempi kuin uskalsin odottaa, ja mikä tärkeintä, pyörän uusi omistaja oli suorastaan haltioissaan. Pyörällä piti heti päästä koeajolle ja nyt sitä esitellään niin tutuille kuin tuntemattomillekin. Tarrojen avulla personoitu pyörä on aktiivisessa uusiokäytössä. Eikä tule samanlaista vastaan!

2 kommenttia:

  1. hei! onpas nätin näköinen! vieläkö muistat minkä niminensivusto oli, jolta tilasit tarrat? terveisin saman projektin edessä oleva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarrat on tuolta: https://www.etsy.com/people/tonyabug

      Poista