tiistai 11. helmikuuta 2014

Hiihtokoulussa

Suomen Ladun järjestämä Muumihiihtokoulu on todettu meidän perheessä oivaksi opinahjoksi. Koulutettujen aikuisten ohjaamana ja ikätovereiden kanssa touhuten homma sujuu lapsilta ilman turhia kiukutteluja.

Muumihiihtokoulu ei ole mikään muotijuttu; sitä on järjestetty jo 50-luvulta lähtien. Osallistuminen ei edellytä Suomen Ladun jäsenyyttä, mutta latulaisen perheenjäsen saa osallistumismaksusta alennusta.

Perheemme esikoinen kävi aikanaan 5- ja 6-vuotiaana muumien hiihto-opissa. Viime viikonloppuna päättyi puolestaan nuorimmaisen lapsemme hiihtokoulu, joka sisälsi edellisvuosien tapaan neljä harjoituskertaa kahden viikonlopun aikana.

Muumiteemaisten leikkien varjolla opetellaan eri hiihtotavat, mäennousut, laskut ja käännökset. Kaatuminen ja ylös nousu opetellaan ensimmäisenä. Jokaisen hiihtokerran kruunaa lämmin mehu ja makkaranpaisto nuotiolla.

Viimeisellä harjoituskerralla hiihtämään on kutsuttu myös vanhemmat ja sisarukset, jotta koululainen voi näyttää kotijoukoilleen mitä kaikkea on oppinut. Paikalla on yleensä myös vieras Muumilaaksosta jakamassa osallistujille todistukset.

Muumihiihtokoulu on hyvä esimerkki liikunnan tuottamasta ilosta samalla, kun kynnystä liikunnan harrastamiseen saadaan madallettua. Valitettavasti maastohiihto on suunnistuksen tapaan joutunut koululiikunnan mustalle listalle, koska ne koetaan riksialttiiksi. Koululiikunnan uudessa opetussuunnitelmassa niitä ei enää mainita.

Lisätietoa Muumihiihtokoulusta: Suomen Latu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti