tiistai 12. maaliskuuta 2013

Varas iskee varoittamatta

Taloomme murtauduttiin sen peruskorjauksen aikana. Sisäänkäyntien väliaikaiset ovet oli lukittu riippulukoin, mutta varas pääsi sisälle parvekkeen kautta, kun tikkaatkin olivat työmaalla sopivasti tarjolla.

Murtovaras - Copyright Kuvatoimisto Albumi - www.albumi.fiAsunnossa ei ollut tuolloin muuta irtainta kuin työkaluja ja asennusta odottavia kodinkoneita. Työkalut hävisivät varkaiden matkaan, mutta kodinkoneiden rahtaus parvekkeen kautta oli jäänyt puolitiehen. Myös lukittuun piharakennukseen oli yritetty päästä sisälle, mutta tuloksetta.

Tekijät eivät onneksi tehneet ilkivaltaa, kuhan veivät kaiken rahan arvoisen minkä mukaansa saivat. Rikospoliisi tutki tapausta, mutta syyllisiä ei koskaan tavoitettu eikä saalista löydetty. Tapauksesta jäi pitkäksi aikaa päällimmäisenä ahdistava tunne siitä, että joku oli luvatta hiippaillut kodissamme. Yksityisyyttäme oli loukattu.

Siihen asti en ollut tullut edes ajatelleeksi rikosilmoitinjärjestelmän hankkimista. Nuoruudessani kun täällä syrjäkylillä pidettiin ovia lukossa hädin tuskin edes öisin. Välittömästi tapauksen jälkeen taloomme asennettiin järjestelmä, joka valvoo sisäänkäyntien lisäksi myös sisätiloja liiketunnistimien avulla. Palovaroittimet kytkettiin samaan sähkösyötöltään varmistettuun järjestelmään ja etähälytykset ohjelmoitiin myös sähkökatkosten varalle.

Nyt kun tapauksesta on kulunut jo useampi vuosi, olen huomannut aika ajoin lipsuvani hälyttimien aktivoinnissa ja ovien lukituksessa. Kylällämme hiljattain tapahtunut murto kuitenkin muistutti taas siitä, että varas iskee juuri silloin kun sitä vähiten odottaa. Valppaana pitää siis pysyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti