maanantai 18. maaliskuuta 2013

Maaliskuu maksaa helmikuun helpot päivät

Olen huomannut monen tuskailevan talvisena pysyvien säiden kanssa. Uutisotsikoissa kauhistellaan arktisia ilmamassoja ja kovia yöpakkasia. Miksi ihmeessä? Maaliskuuhan on talvikuukausi.

Nautitaan siitä mitä meillä on tässä ja nyt. Ei se kesä kuitenkaan velä tulisi vaikka ilmavirtaukset kääntyisivätkin etelän puolelle.  Minä en ainakaan vielä kurakelejä kaipaa.

Olen aina nauttinut maaliskuusta. Talven selkä on takana ja päiväkin pidentynyt jo tuntikaupalla. Voisi melkein sanoa kesän olevan parhaimmillaan - kokonaan edessä.

Hohtavat hanget kutsuvat monia meistä hiihtämään ja retkiluistelumahdollisuuksiakin on nykyään paljon. Itselleni myös nastarenkailla varustettu polkupyörä tarjoaa elämyksellistä kyytiä jäisillä maanteillä. Silloin tällöin patikoimme koko perheen voimin nauttimaan eväitä luonnon helmassa.

Vaikka ei kevättalvisesta ulkoilusta nauttimiseen sen kummempia välineitä tarvita, kalliista elämysmatkoista puhumattaaan. Luontoäiti tarjoaa tarpeeksi hulppeat puitteet.
1 kommentti:

  1. Kyllä maaliskuu on ihan virallisesti kevätkuukausi,eli "kalenterikevätkuukausi"(kevät=maalis,-huhti,-ja toukokuu).Jokaista vuodenaikaa on kalenterissa tasan kolme kuukautta.Se mitä sään puolesta on,onkin jo toinen juttu..

    VastaaPoista