lauantai 1. joulukuuta 2012

Kuluttajalla on oikeus mittaustietoihinsa

Tein taannoin energiamarkkinavirastolle tutkintapyynnön paikallisesta energiayhtiöstä, koska se ei suostu sähkön siirtäjän roolissa luovuttamaan minulle tuntikohtaisia sähkönkäyttötietojani online-palvelunsa kautta, ellen ryhdy saman konsernin myyntiyhtiön asiakkaaksi.

Numerosarjat - Copyright Kuvatoimisto Albumi - www.albumi.fi
Nyt EMV on tehnyt asiassa päätöksensä. Se katsoo, että energiayhtiön menettely ei vastaa valtioneuvoston asetusta 66/2009, jonka mukaan asiakkaalla on oikeus verkonhaltijan käyttöpaikalta keräämään tuntimittaustietoon.

EMV toteaa päätöksessään, että verkonhaltijan pitää toimittaa lukemat minulle selväkielisessä ja vieläpä jatkojalostuksen mahdollistavassa muodossa.

Kyseessä on kuitenkin eräänlainen nahkapäätös, koska verkonhaltijalla on oikeus soveltaa em. asetuksessa mainittua siirtymäaikaa, joka ulottuu vuoden 2013 loppuun.

Mielenkiintoinen sivujuonne päätöksessä on, että siirtymäajasta huolimatta menettely tulee ottaa käyttöön heti, kun verkonhaltijan tietojärjestelmät pystyvät menettelyn vaatimukset täyttämään. Eivätkö järjestelmät ole jo ajan tasalla, jos tieto on saatavilla konsernin myyntiyhtiön online-palvelussa?

Lue myös:
Sähkön tuntimittausten metsästys
Kovat piippuun sähkömittausten metsästyksessä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti