tiistai 19. kesäkuuta 2012

PayPal valuuttaongelma

Olen aiemminkin kertonut käyttäväni ulkomaisia verkkokauppoja. Useimmiten teen ostokseni euroissa, mutta joskus myös muissa valuutoissa. Maksamiseen käytän mieluiten PayPal verkkomaksua, jolloin minun ei tarvitse paljastaa vastapuolelle luottokorttitietojani. Tietoturvasyistä en myöskään ole kytkenyt luottokorttiani PayPaliin, vaan siirrän rahaa PayPal tilille erillisinä siirtoina.

Yritin tänään tilata urheiluun soveltuvia aurinkolaseja Englannista, mutta tilauksen teko keskeytyi siihen että myyjä ei saanut suoritusta. Lasien myyjä vahvisti tilauksen sinänsä näkyvän heillä oikein, mutta maksu uupui. PayPal tilillä maksu näkyi statuksella ”Canceled” eli peruutettu.

Valuutat - Copyright Kuvatoimisto Albumi - www.albumi.fiSoitto PayPalin asiakastukeen Irlantiin paljasti ongelman; muunnos valuuttojen välillä ei tällä hetkellä toimi PayPal palvelussa. Normaalistihan palvelu tekee muunnoksen automaattisesti, eli ostoksen voi tehdä missä tahansa valuutassa, kunhan katetta löytyy ylipäätään jossakin valuutassa.

Perustin PayPal tililleni puntasaldon, siirsin sinne rahaa ja tein uuden tilauksen. Ja kas, tällä kertaa homma toimi ja tilaus meni maksun kera perille.

Niin kätevä palvelu kuin PayPal onkin, tiedottamisesta ei tällä kertaa tipu pisteitä. Varsinkaan, kun PayPal asiakastukeen pääsy ei ole aivan yksinkertaista. Sähköpostitse lähestyttäessä palvelu palauttaa yleisimpien ongelmien FAQ listan ja pyytää lähettämään tarvittaessa postia uudestaan. Asioiminen puhelimitse edellyttää puolestaan verkkopalvelusta saatavaa tunnistautumiskoodia, joka on käytettävä tunnin sisällä sen luonnista. Vahvat tunnistautumisvaateet sinänsä ymmärtää, kun asiakkaiden rahavarojen kanssa ollaan tekemisissä.

Asiasta olisi kuitenkin voitu tiedottaa palvelussa viimeistän siinä vaiheessa kun tämä yrittää tehdä maksua valuutalla jolle hänellä ei ole saldoa. Montakohan PayPalin miljoonista käyttäjistä taistelee tälläkin hetkellä saman ongelman kanssa? Toivottavasti tämän artikkelin julkaisun jälkeen edes muutama vähemmän.


2 kommenttia:

 1. Heip
  Olen tässä ihmetellyt Paypallin valuuttamuunnoksiin käyttämiä kursseja ja pidän niitä hieman korkeina, varsinkkin useampien satojen eurojen määrissä kulut ovat ihan merkittävät.
  Kerroit tehneesi Paypalliin puntasaldotilin ja siirtäneesi sinne rahaa. Itsellänikin on puntamääräinen tili Paypallissa. Siirsitkö rahaa Paypallin sisällä, vai voinko tehdä omasta pankista maksun omaan Paypall-tiliin jo valmiiksi puntamääräisenä pankin omalla vaihtokurssilla?

  VastaaPoista
 2. Hei,
  On totta että PayPal valuuttakurssit eivät ole edullisimmasta päästä.

  Itse siirsin varat PayPalin sisällä valuutasta toiseen.
  En ole kokeillut siirtää valmiiksi muunnettua valuuttaa pankista, mutta luulisi siirtyvän ilman lisäkuluja.

  Jos PayPalin ohjeista ei löydy vastausta, suosittelen kysymään asiakastuesta - toimii nopeasti vaikkakin byrokraattisesti.

  VastaaPoista