lauantai 5. toukokuuta 2012

Korjataanko edullisesti vai kattaako vakuutus?

Korjautin kuukauden sisään kaksi samankokoista kiveniskemää auton tuulilasista. Toisen korjauksen maksoin itse, toinen tehtiin vakuutusyhtiön lukuun. Korjaukset tehtiin samassa liikkeessä.

Ulosajo liikenneonnettomuus - Copyright Kuvatoimisto Albumi - www.albumi.fi
Sain jälkeenpäin vakuutusyhtiöltäni selvityksen tuulilasivakuutuksen puitteissa tehdystä korjauksesta. Verratessani selvityksen mukana ollutta korjaamolaskua itse maksamaani selvisi, että työt oli hinnoiteltu eri tavalla. Vakuutusyhtiön maksama hinta oli 15% korkeampi kuin itse suoraan maksamani hinta vastaavasta korjauksesta. Hinnasta ei neuvoteltu eikä kuitista ilmene minkäänlaista alennusta.

Ensireaktiona olin tyytyväinen kun itse maksamani korjaus vaikutti edulliselta. Asiaa uudemman kerran mietittyäni kuvio ei vaikuttanutkaan enää niin hyvältä – asiakkaaltahan ne vakuutusyhtiönkin rahat ovat viime kädessä peräisin.

Tapaus lienee pienen mittakaavan tyyppiesimerkki siitä kuinka vakuutusyhtiöiden lukuun tehtävät työt hinnoitellaan heti kun vahinkotarkastajan silmä välttää – muuallakin kuin auto- ja liikennevakuutuksissa.

1 kommentti:

  1. Saman kokenut. Vakuutusyhtiön näkemyksen mukaan puskurimuovin korjaus oli kannattavampaa maksaa itse kuin maksattaa vakuutuksella. Kysyin siis korjaukselle hinnan. Uusittavia osia oli tasan yksi. Ei kiinnikkeitä, ei mitään muuta. Rahapulan vuoksi valitsin kuitenkin maksattaa korjauksen vakuutusyhtiöllä bonusalennusten menettämisen uhalla. Työtä hyväksyessä piti kirjoittaa nimi laskun alle. Hintaa oli tullut lisää samaiset 15 %. Tapahtui 2006.

    VastaaPoista