lauantai 15. lokakuuta 2011

Blogistin vuosi

Viestitin-blogi täyttää näinä päivinä yhden vuoden. Tänä aikana sivustolla on käynyt tuhansittain lukijoita, parhaimmillaan yli 400 kävijää päivässä. Trendi on ollut vieläpä kasvamaan päin. Kiitos lukijoille!

Yksivuotiskakku - Copyright Kuvatoimisto Albumi - www.albumi.fi
Viestitin keskittyy pohtimaan artikkeleissaan ympäristöä kunnioittavan onnellisen arjen saloja. Sydäntäni lähellä on tämän mahdollistaminen energia- ja kustannustehokkaasti niin taajamissa kuin harvaankin asutuilla alueilla. Tämä edellyttää koko elämäntapamme näkemistä kokonaisuutena ja mm. liikenteen haasteiden huomioimista. Fyysinen vireys on puolestaan tärkeä henkisten voimavarojemme kasvualusta. Näistä palasista koostuu Viestititin-blogin maailmankuva, jonka haluan välittää myös jälkipolvilleni.

Seuraan hyvin vähän muita blogeja. Pääsyy tähän on, että koen harvan blogin lukemisen arvoiseksi. Varsinkin päiväkirja-tyyppiset blogit ovat minulle yhtä tyhjän kanssa. En kerta kaikkiaan jaksa kiinnostua siitä mitä arvon kanssabloggaajat ovat shoppailureissullaan löytäneet tai mitä heidän lemmikkinsä tänään syövät.

Sen sijaan ns. asiantuntijablogeja arvostan; hyviä esimerkkejä löytyy esim. sivun oikean reunan "näitä seuraan" -listalta. Myös monista harrastuksen ympärille syntyneistä leivonta-, käsityö- ja sisustusblogeista löytyy mitä mahtavampia tarinoita ja luomuksia.

Blogikirjoitusten yleistä uskottavuutta syö se, että netti on pullollaan hylättyjä blogeja. Joistakin vanhoista blogeista toki löytyy kiinnostavaa, syvällistä ja ajatontakin sisältöä, mutta niitä on harvassa. Hakukone vain turhauttaa lukijan ohjatessaan hänet houkuttavasti nimettyyn blogiin, joka kuitenkin on jäänyt ilman sisältöä kirjoittajan mielenkiinnon lopahdettua heti alkumetreillä.

Yksi osa-alue mitä haluaisin blogistina parantaa on vuorovaikutus lukijoiden kanssa. Tätä tavoitetta tukemaan ja osallistumisen kynnystä madaltamaan on Viestitin-blogille luotu oma Facebook-sivukin. Vaikuttaa voit myös esimerkiksi vastaamalla sivuston tuoreeseen kyselyyn blogin mielenkiintoisimmista aihealueista. Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti