keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Verkko-ostoksilla

Tilasin pyöräilyvarusteita saksalaisesta verkkokaupasta. Samoja tuotteita saa toki Suomestakin, mutta Saksan hinnat ovat lähes järjestään alle Suomen hintojen. Tavarat löysivät perille alle viikossa - vieläpä aivan kotiovelle toimitettuna. Vaivatonta ja kätevää.

Verkkokauppa näppäimistö - Copyright Kuvatoimisto Albumi - www.albumi.fi
Jos tietää mitä ostaa, on vaikea perustella itselleen miksi kaupassa pitäisi käydä henkilökohtaisesti tai ylipäänsä ostaa kotimaasta. Kauppahinnassa saavutetun säästön lisäksi vältyin matkakuluilta, koska esimerkiksi laadukkaita kilpapyörän ketjuja tai renkaita ei meidän kylällä myydä. Mikä lienee syy ja mikä seuraus, mutta monen pikkukaupungin urheiluliikkeistä on tullut käytännössä vaatekauppoja.

Tuotteiden kotimaisuusastekaan ei ole sen häävimpi Suomesta ostaessa. Itse asiassa suurin osa europpalaistenkin merkkien tarvikkeista valmistetaan tätä nykyä Aasiassa. Toki kotimaassa tehdyillä ostoksilla on myynti- ja asiakaspalvelua työllistävä vaikutus, mutta käyttää verkko-ostajakin pankki-, tietoliikenne- ja logistiikkapalveluita.

Henkilökohtainen palvelu ja asiantuntemus alkavatkin olla ainoita seikkoja, jolla paikallinen kauppa pystyy paikkansa lunastamaan. Sitä eivät vielä kaikki erikoisliikkeet ole selvästikään ymmärtäneet.

Paitsi itse tarvikkeet, myös niiden toimitus oli kotimaista vaihtoehtoa edullisempi. Sattumalta kyseisessä verkkokaupassa oli meneillään kampanja, jonka ansiosta toimituskuluja ei peritty lainkaan, mutta ”täyteen hintaankin” ostaen toimituskulut olisivat olleet pienemmät Saksasta kuin esim. Helsingistä tilaamalla. Miten tämä on mahdollista?

Tämän esimerkin valossa ymmärtää viestintäviraston epäilyksen, että Itella perii kirjeistä ja paketeista ylihintaa pärjätäkseen kilpailussa mainosten ja lehtien jakelussa.


Jos pidit tästä artikkelista, voit kiittää kertomalla siitä kavereillesi esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta oheisten jakopainikkeiden avulla. Tai jätä kommentti, pidit sitten tai et. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti