tiistai 29. maaliskuuta 2011

Puoli vuotta bloggausta

Olen kirjoittanut Viestitin-blogia nyt puoli vuotta. Tavoitteenani oli julkaista laadukas ja sisältörikas kirjoitus kerran viikossa ja toistaiseksi ainakin julkaisutahti on ollut tavoitteiden mukainen. En ole kokenut kirjoittamista pakonomaiseksi, vaan aiheet ovat pulpahtaneet pintaan kuin luonnostaan. Toivottavasti se näkyy myös kirjoitusten tasossa.

Blogiteksti - Copyright Kuvatoimisto Albumi - www.albumi.fi
Blogikirjoituksen perusrunko syntyy yleensä hyvinkin nopeasti, mutta useimmiten jätän luonnoksen hautumaan vähintään yön yli. Olen nimittäin huomannut, että kerronnan laatu paranee, kun malttaa pitää tauon ja lukee tekstin uudemman kerran ennen julkaisua. Tekstin näkee tällöin paremmin ikään kuin ulkopuolisen silmin.

Olen iloisesti yllättynyt blogini runsaslukuisesta yleisöstä, vastikään ylittyi kahden tuhannen kuukausittaisen lukijan raja. Se motivoi jatkamaan. Tilastojen mukaan suurin osa kävijöistä tulee blogiini netin keskustelupalstoilta. Samaan tulokseen päätyi sivustollani ollut kysely.

Käsittelen kirjoituksissani ehkä liiankin laajaa aihepiiriä. Oikeaoppisempaa olisi julkaista useampaa, aihealueeltaan erikoistuneempaa blogia, mutta minusta moinen ratkaisu tuntuu jotenkin teennäiseltä ja työläältäkin. En nimittäin ole mikään blogi-friikki. Blogin kirjoittaminen vain tuntuu ajanmukaiselta tavalta jäsennellä ja jakaa ajatuksiani itseäni kiinnostavista aihealueista.

Viestitin-blogin sisällön monimuotoisuus saattaakiin olla pääsyys siihen, että vaikka blogissa kävijöitä on paljon, vakilukijakunta tuntuu koostuvan vain kourallisesta ihmisiä. Pyydänkin teitä hyvät lukijat antamaan rohkeasti palautetta. Vain vuorovaikutuksen kautta me blogistit kehitymme ja voimme tuottaa sisältöä jolla on merkitystä lukijoilleen.


Jos pidit tästä artikkelista, voit kiittää kertomalla siitä kavereillesi esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta oheisten jakopainikkeiden avulla. Tai jätä kommentti, pidit sitten tai et. Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Tavallaan blogisi on kapea-alainen, koska julkaiset omia mielipiteitäsi ja se juuri onkin mielenkiintoista. Blogin lukeminen inspiroi itsenäiseen ajattelemiseen. Anna palaa samaan malliin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Energiapihi kannustuksesta. Omapa on maailmankuvani - haastaa ja kyseenalaistaa saa ihan vapaasti!

    VastaaPoista